Книжарница

 

KabbalahBooks.info е официјалната книжарница на Бнеи Барух - меѓународна организација за учење и споделување на мудроста на кабалата со целиот свет. Програмата на изучување е преведена на преку 25 јазици и се базира на автентични кабалистички текстови кои биле пренесувани од генерација на генерација. Книжарницата нуди книги од големите кабалисти на нашето време: Јехуда Ашлаг (1884-1954) кој го напишал коментарот на Книгата Зохар, неговиот син Барух Ашлаг  (1907-1991) и неговиот личен асистент Михаел Лајтман. Михаел Лајтман има издадено преку 40 книги кои се преведени на 18 јазици.

Посетете ја книжарницата

Register

Donate